Mijn naam is Esther Oosterom. Ik ben getrouwd en moeder van twee (pleeg)dochters. Daarnaast ben ik ook zus, vriendin, tante, gemeentelid, coach en therapeut. 

De ontdekking dat ik als mens geen ‘human doing’, maar een ‘human being’ ben, heeft me geleerd te mogen zijn wie ik ben, geliefd door God en de mensen om me heen, los van wat ik doe. Vanuit wat ik zelf heb mogen ontdekken over wie ik ben, krachtig en kwetsbaar tegelijk, begeleid ik mensen op weg naar leven ZIJN.

Openheid, enthousiasme en betrokkenheid zijn woorden die passen bij wie ik ben. In gesprekken zoek ik graag de diepgang. Daarnaast geniet ik van sportieve uitdagingen en lees ik graag een goed boek.

Zowel van het werken met groepen als met individuen krijg ik energie en ik heb hier ervaring mee opgedaan in de geestelijke gezondheidszorg, in het onderwijs en door het doen van maatschappelijke en pastorale werkzaamheden in een multiculturele wijk in Rotterdam-Zuid. Daarnaast heb ik een periode in Papoea gewoond en gewerkt. Al deze ervaringen hebben mij mede gevormd tot de persoon en professional die ik nu ben.

In mijn werk laat ik me inspireren door de visie van Groundwork, waar ik de opleiding tot coach en therapeut heb gevolgd.

Lotte, student

Ik word al een tijdje begeleid door Esther en ik heb al veel geleerd over mezelf. Ook ben ik dichter bij mijn gevoel gekomen. Esther is enthousiast, betrokken en luistert onbevooroordeeld. In de gesprekken voel ik me op mijn gemak bij haar. Esther vraagt door en helpt me om te komen tot hetgene waar het echt om gaat, om vanuit daar verder te bouwen. Kortom, hele fijn en helpende gesprekken!

Anoniem

Vanaf het eerste moment voelden de gesprekken met Esther goed en vertrouwd. Door haar open en eerlijke houding was er meteen een klik. De manier van vragen stellen en de oefeningen die we deden, hielpen mij om inzicht te krijgen in mijn persoonlijke uitdagingen. De coaching van Esther heeft ervoor gezorgd dat ik weer op een positieve manier naar mezelf kan kijken.

Esmeralda

Ik heb tijdens een persoonlijk proces waarin ik moest herstellen van oude wonden uit het verleden, coaching en therapie gehad van Esther. Deze reis samen met Esther heeft een klein jaar geduurd. De belangrijke elementen binnen dit proces waren dat ik me te allen tijde gezien en gehoord heb gevoeld. Esther hield rekening met de behoeften die ik op dat moment had. Naast deze belangrijke kernwaarden heb ik door herstelgericht werken mogen genezen. Dit heb ik ervaren doordat Esther naast gesprekken ook opdrachten gaf die ik in de praktijk kon toepassen. Hierdoor werd ik gestimuleerd om mijn angsten te overwinnen. Na de coaching heb ik mezelf weer mogen omarmen en accepteren.